IJsselkade 29c 7201 HD Zutphen

€ 575.000 k.k.
Verkocht
Hoofdfoto
Foto 6
Foto 2
Foto 3
Foto
Foto 5

Omschrijving voor IJsselkade 29c

In een van de beeldbepalende witte panden van het zicht op Zutphen is dit royale penthouse met vijf raampartijen aan de IJsselkade gelegen. Gevestigd op het terrein van de voormalige gasfabriek uit 1857, gerenoveerd in 2018, waarbij de oude industriële elementen in ere hersteld werden. Resultaat: een volledig geïsoleerd en fraai appartement plus dakterras, met vrij uitzicht op de IJssel en de uiterwaarden.

Het penthouse is gelegen op de 2e verdieping en heeft een vaste trap (eigen opgang) naar het dakterras op de 3e verdieping. Parkeren kan straks inpandig, nadat het naastgelegen pand (nr. 27) is ontwikkeld.

De gemeente Zutphen realiseerde vorig jaar de nieuwe kade, die Zutphen verbindt met de IJssel. Een deel van de kade is vervangen door riviertrappen en een grote boardwalk.

Indeling:
Centrale trappenhal met lift, uitsluitend bestemd voor het viertal appartementen van nummer 29, waarvan deze het grootste is.

Entree, hal, toilet, berging (met wasmachine-aansluiting en CV-ketel). Toegang tot de ruime woonkamer, met prachtige massief eiken vloer, 5 stalen kozijnen met dubbelglas aan de voorzijde en 3 aan de achterzijde. Fantastische open keuken met werkeiland, massief eiken blad en alle inbouwapparatuur, 5-pits gasfornuis. De stalen constructie in het zicht - in combinatie met houten balken - loopt door in de woonkamer, waar ruimte is voor bijv. een grote eettafel. De achterzijde van het appartement kijkt uit op de binnenplaats en zelfs op de toren van de Walburgkerk. De blik op de rivier en de zonsondergang is iedere dag anders en verbijsterend mooi.

Via de hal bereikt u drie (slaap)kamers, alle uitkijkend op de binnenplaats. Ze variëren in grootte en kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden: als master bedroom, als studeer- of werkkamer en/of logeerkamer. Aan het einde van de lange hal grenst de luxe badkamer met ligbad, inloopdouche, wastafel en 2e toilet. Het gehele appartement is voorzien van vloerverwarming, regelbaar in iedere ruimte. Tenslotte bereikt u via een vaste trap in de hal het dakterras. Het dakterras is toegankelijk, maar dient naar eigen smaak voorzien te worden van daktegels en omheining. Door het daklicht valt er extra veel licht in de hal naar binnen. Het dakterras geeft een fenomenaal uitzicht op de IJssel, de uiterwaarden en de binnenstad van Zutphen.

Buitenom is er een gemeenschappelijke ruimte voor bijv. het stallen van fietsen.

Bijzonderheden:
- de binnenstad van Zutphen, inclusief de gehele IJsselkade is een beschermd stadsgezicht;
- gemeentelijk monument;
- mogelijkheid zonnepanelen op (achter)dak;
- geen energielabel vereist (want gemeentelijk monument);
- het appartement maakt onderdeel uit van het complex IJsselkade 27-28-29 en Kuiperstraat 76, bestaande uit zes woonruimtes en zeven bedrijfsruimtes met (nog te realiseren) parkeerplaatsen en bergingen;
- woonoppervlakte is: 146 m2;
- VvE-bijdrage: EUR 415,- per maand;
- het appartement ligt op loopafstand van station, stad en uiterwaarden.

Kortom: zo’n plek aan de IJssel komt niet vaak te koop! Een oud pand met allure, met het comfort en de isolatie van nu.

Video

Compare listings

Vergelijken

Zaterdag 30 september: Open Huizen Dag