Kuiperstraat 64 7201 HK Zutphen

€ 575.000 k.k.
Verkocht
Hoofdfoto
Foto 8
Foto 6
Foto 3
Foto
Foto 2

Omschrijving voor Kuiperstraat 64

Een prachtige gerenoveerde stadswoning uit 1908 mét tuin en 2 schuurtjes, op steenworpafstand van de IJssel. Kuiperstraat 64 ligt in een rustige straat zonder doorgaand verkeer, een fijne plek in de luwte van het levendige historische stadscentrum van Hanzestad Zutphen.

In 2009 is de woning genomineerd voor de prestigieuze Paltsprijs. De Paltsprijs is een erkenning voor particulieren en/of bedrijven in Zutphen, die hun pand of locatie zodanig hebben gerestaureerd dat sprake is van een versterking van de historische (beeld)kwaliteit van Zutphen. De nominatie werd als volgt door de jury gemotiveerd:

“De huidige bewoners hebben met veel oog voor detail en zonder compromissen hun woning gerestaureerd. De tekeningen uit het archief van omstreeks 1908 hebben als voorbeeld gediend.
Verschillende oorspronkelijke onderdelen zijn hersteld of weer aangebracht. Bijvoorbeeld de houten trapbaluster, de trapleuning en de terrazzovloer in de gang. De gang van de buren dienden als voorbeeld. Om het woongenot te vergroten is de oorspronkelijke serre weer herbouwd.
De wanden zijn van binnen geïsoleerd en de vloer op de begane grond is geïsoleerd en tochtdicht gemaakt. Ook is het pand op een verantwoorde manier voorzien van een meer isolerende beglazing.
De schutting aan de Kuiperstraat is verwijderd en vervangen door een smeedijzeren sierhekwerk overeenkomstig de oude bouwtekening en het stukje hekwerk bij de ingang van het Wöhrmannhofje”.

Indeling:
Begane grond: entree/gang met granito vloer, toilet, toegang tot de kelder, dichte keuken v.v. 5 pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, magnetron, vaatwasser en koel-/vriescombinatie, woonkamer met schouw (gashaard) en heerlijk hoog plafond met ornamenten, de schuifdeuren met glas-in-lood geven toegang naar de serre.

1e Verdieping: overloop, 2 slaapkamers aan de voorzijde, ouderslaapkamer aan de achterzijde met dubbele deuren naar terras. Badkamer met wastafelmeubel, douche met regendouche, ligbad op pootjes en 2e toilet.

2e Verdieping: bereikbaar via vaste trap. De trap komt uit in een grote multifunctionele ruimte, er is een stookruimte en bergruimte achter schotten aanwezig. Tevens zijn er op deze verdieping een 4e en 5e slaapkamer.

De woning heeft een fijne stadstuin aan de zijkant en aan de achterzijde, verzorgd ingericht met o.a. beukenhagen, pergola met begroeiing en terras. Een deel van de historische stadsmuur maakt onderdeel uit van de tuin. Op het eigen perceel staan 2 schuurtjes. Tevens is er een achteruitgang dat uit komt op een hofje.

Parkeren kan met parkeervergunning in de straat.

Video

Compare listings

Vergelijken