Oudewand 21 7201 LJ Zutphen

€ 795.000 k.k.
Te koop
Hoofdfoto
Foto 4
Foto
Foto 3
Foto 2
Foto 5

Omschrijving voor Oudewand 21

NVM Open Huizen Dag
Zaterdag 30 september 2023 van 11:00 - 15:00 uur

Een bijzonder en uniek herenhuis in het oude centrum van Zutphen met een eigen geschiedenis sinds 1430. Door de oorspronkelijke opzet en bouw biedt dit huis veel mogelijkheden voor wonen en werken. Transparant, klassiek en hedendaags in één gebaar.

Aan de Oudewand, waar vroeger de stadmuur liep die begin 15e eeuw is gesloopt en verlegd is om de groeiende Hanzestad meer ruimte te geven, woon je in het hart van Zutphen dichtbij de IJssel en met de prachtige Achterhoek als achterland.

In het huis heerst ruimte en rust. Achter de voordeur door de hoge gang vind je een sfeervolle stadstuin omgeven door eeuwenoude muren. De kamers van het huis zetten zich a.h.w. buiten door. Dit Rijksmonument heeft kenmerkende details en biedt tegelijkertijd de mogelijkheid de ruimtes voor vele doeleinden te gebruiken.

Dit inspirerende huis heeft zich door de eeuwen heen aangepast. Het is compleet en uitdagend, met tuin, een grote gewelvenkelder, drie woon-/werklagen en een grote zolder. Het huis heeft vijf ruime kamers en een grote eetkeuken met aansluitend balkonterras.

Oudewand 21 ligt centraal net iets buiten het winkel- en uitgaanscentrum van Zutphen. De oudste stad van Nederland (boven de rivieren) met een authentieke geschiedenis van ruim 1700 jaar laat zich overal aflezen. Deze stad biedt veel. Zutphen is dynamisch en compleet. Sinds 800 jaar tweemaal per week een grote markt, onderwijs, sport, musea en drie jachthavens, fijne restaurants en bars. Kortom een stad waar men zich thuis voelt aan de rand van de Randstad.

De Oudewand is een originele stadsstraat met fiets en wandelverkeer dicht in de buurt van de winkels van het centrum. Het NS station ligt op 3 minuten lopen. Apeldoorn, Arnhem en Deventer zijn makkelijk te bereiken ; vanuit Zutphen vind je alle reisrichtingen met het openbaar vervoer, nationaal én internationaal inclusief twee internationale luchthavens (Schiphol en Düsseldorf).

Kelderruimte en stoep :
- Gewelvenkelder onder gehele oppervlakte van het huis met ingang vanaf de straatzijde
- Stoep met natuursteen geplaveid met verhoogde opstap naar voordeur

Begane grond :
- gang over de gehele diepte van het huis
- ruime kamer voorzijde
- tussenhal met douche en toilet
- werkkamer achterzijde met tuindeuren en veranda
- stadstuin

Eerste Etage :
- ruime woonkamer voorzijde, met open haard
- centrale hal met toilet
- grote woonkeuken met openslaande deuren naar ruim terrasbalkon

Tweede etage :
- grote slaapkamer aan de voorzijde
- centrale hal
- badkamer ligbad, toilet, douche en dubbele wastafel
- inloopkast
- natte cel voor wasmachine, droger en wasbak
- ruime slaapkamer achterzijde

Derde etage :
- grote zolder over het gehele oppervlak van het pand.

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Budget Van Tot

Zaterdag 30 september: Open Huizen Dag