Kolenstraat 1a 7201 HR Zutphen

€ 375.000 k.k.
Verkocht
Hoofdfoto
Foto 2
Foto
Foto 3
Foto 4
Foto 5

Omschrijving voor Kolenstraat 1a

Monumentaal bovenhuis boordevol historie, op prachtige locatie in het centrum van Zutphen. Deze karakteristieke woning aan Kolenstraat 1 a staat middenin het bruisende centrum van Zutphen, maar waar het toch rustig wonen is. De woning biedt een o.a. een woonkamer met zicht op de winkelstraat, nieuwe keuken met prachtige details in de stijl van het huis, werkkamer, vernieuwde badkamer, twee slaapkamers waarvan één met slaapvide en dakterras. Het woonoppervlak is circa 111 m² en de inhoud 363 m³.

In 1999 is er een zeer grondige renovatie geweest onder leiding van een architectenbureau. De huidige eigenaar heeft in de afgelopen 2 jaren in de afwerking veel vernieuwd. Daarbij zijn eigentijdse keuzes gemaakt, passend bij de geschiedenis van het huis. Tevens is gekozen voor prachtige kleurencombinaties.

Binnen enkele ogenblikken sta je midden op het marktplein van Zutphen waar talloze gezellige restaurants en cafés te bezoeken zijn, ook is er een theater in het het centrum en zijn er veel leuke winkels tussen de mooie herenhuizen uit Hanze verleden van de stad. Ook zijn de kade van rivier de IJssel en het intercity treinstation op loopafstand te bereiken.

Begane grond: hal met ruimte voor het stallen van een fiets, meterkast en trapopgang.

1e verdieping (tussenverdieping): sfeervolle werk-/slaapkamer met inbouwkasten.

2e Verdieping (woonverdieping): hal met vaste kastruimte, trapopgang en toilet voorzien van wandcloset en fonteintje. Ruime woonkamer met sfeervol zicht op de winkelstraat, voorzien van houten vloerdelen en zwart marmeren schouw. Afzonderlijke eetkamer met vaste buffetkast en doorloop naar de nieuwe keuken, o.a. voorzien van uniek fornuis met oven, afzuigkap en vaatwasser.

3e Verdieping: overloop met cv-opstelplaats. Twee slaapkamers ter grootte van circa 13 m² en 15 m², waarvan één bestaat uit twee gedeelten met een slaapgedeelte op de vide. Vernieuwde badkamer voorzien van wastafel, vloerverwarming en regendouche. Separaat toilet annex wasruimte.

Op het dak aan de achterzijde is een klein terras gerealiseerd dat via een dakraam en de voormalige brandmuur (met leuning) te bereiken is. Optimale privacy en een prachtig zicht op de stad zijn gegarandeerd!

Een stukje geschiedenis.....
Dit rijksmonument genaamd 'Die Leye' (deze naam werd in 1420 gegeven door de toenmalige eigenaar die leidekker was) werd gebouwd in 1340 nadat het houten vakwerkhuis dat op deze plek stond volledig afbrandde bij de stadsbrand. Er kwam een stenen huis voor in de plaats, met scheidingsmuren van 60 cm. Dit is het huis wat er nu nog staat. De eigenaar van 1565 gaf de woning zolders, een tuitgevel met kruisvensters en spitsboognissen. In 1800 ging de woonfunctie naar boven en werden gevels en ramen gemoderniseerd. In 1998 werd de woning onder leiding van een landelijk werkend architectenbureau geheel gerestaureerd. Zowel de woning als het pittoreske straatje stralen beide een ongekende sfeer uit. De eeuwenoude balken zorgen voor een bijzondere historische sfeer. Vanuit het raam in de eetkamer is een van de ontlastingsbogen uit de 18e eeuw zichtbaar. Bij de grondige restauratie in 1998 werden onder andere een aantal kaarsnisssen in ere hersteld. En in een zij- en woonkamer werden 21 lagen behang op een jutebespanning op betengeling aangetroffen. Hier is een boek van gemaakt, dat bij het huis behoort. De behangselreeks geeft een aardige indruk van de stijlontwikkeling van het interieur van een middenstandswoning tussen 1875 en 1980.

Goed om te weten:
- De kap is geheel geïsoleerd en gedeeltelijk bedekt met middeleeuwse boven- en onderpannen (paters en nonnen).
- Muren, dak, vloeren en ramen zijn geïsoleerd en/of voorzien van voorzetramen.
- Voorzien van centrale verwarming via een HR-combiketel.
- De woning heeft energielabel C.
- Het betreft een appartementsrecht deel uitmakend van de VVE Lange Hofstraat 21-Kolenstraat 1A.
- U kunt profiteren van subsidiemogelijkheden voor onderhoud/behoud van een rijksmonument.

Kortom: meer dan uniek wonen in een prachtig rijksmonumentaal gebouw in het hartje van Zutphen!

Video

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Budget Van Tot